Vrouwelijke studenten lopen dagje mee met vrouwen in toppositie in de Achterhoek

In de Achterhoek staan bij verschillende bedrijven vrouwen aan de top. Er zijn meerdere vrouwelijke burgemeesters, waaronder burgemeester Besselink van Bronckhorst, bij het Graafschap College in Doetinchem is Mirjam Koster voorzitter van het college van bestuur, bij Aviko in Steenderen is Katerina Kempinga Site Manager en Sité Woondiensten wordt geleid door Els Birkenhager. Om maar enkele voorbeelden te noemen. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop internationaal stil wordt gestaan bij de positie van vrouwen in onze maatschappij. Het is een dag om nog eens extra aandacht te vestigen op de talenten van vrouwen. Voor burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst en Mirjam Koster van het Graafschap College is Internationale Vrouwendag aanleiding om op 9 maart een speciale meeloopdag te organiseren. Vrouwelijke leerlingen/studenten uit de regio nemen een kijkje in de keuken van de werkzaamheden van vrouwen die in topposities werken in de Achterhoek, waaronder de vier eerder genoemde vrouwen.

Inspiratie
Burgemeester Besselink: “Verschillende bedrijven in de regio hebben een vrouw aan de top. Voor vrouwelijke studenten kunnen zij een mooie inspiratiebron zijn. Het meelopen geeft hen de kans meer te weten te komen over hoe de vrouwen in hun werk staan, wat hun belangrijkste uitdagingen en drijfveren zijn, hoe hun carrièrepad is verlopen, wat hun achtergrond is etc. Wellicht is het gelijk een kijkje in hun eigen toekomst.” Besselink en Koster enthousiasmeerden ruim 30 studenten om mee te doen. Zij lopen die dag mee met één van de 18 deelnemende topvrouwen, van advocaat, tot heemraad, van (cultureel) ondernemer tot gemeentebestuurder (wethouder of burgemeester).

De dag begint om 08.00 uur met een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis in Bronckhorst met alle deelnemers. Na de meeloopdag bij het bedrijf of de organisatie komt iedereen om 16.30 uur weer samen voor een slotbijeenkomst met hapje en een drankje op het Graafschap College in Doetinchem. Als de dag een succes is, hopen de initiatiefnemers dat deze meeloopdag een terugkerend fenomeen wordt.