Wolf doodgereden op Noord-Veluwe

Op de Noord-Veluwe is een wolf doodgereden. De aanrijding is gemeld bij de politie, waarna het dier met hulp van een speurhond in het bos is teruggevonden.

Waarschijnlijk gaat het om een jonge wolf, maar daarvoor is verder onderzoek nodig. De dode wolf gaat naar Utrecht, waar de Dutch Wildlife Health Service van Universiteit Utrecht sectie verricht en veterinair onderzoek doet. Wageningen Environmental Research heeft onderzoek gedaan op de plek waar het dier is gevonden en doet daarnaast DNA-onderzoek.

Provincie Gelderland heeft vorige jaar het leefgebied van de wolf vastgesteld en naar buiten gebracht dat er jonge wolven waren. Er zijn afspraken gemaakt over hoe we omgaan met de wolf en hoe aanrijdingen van dieren worden afgehandeld. Die afspraken blijken nu goed te werken.