De Gorsselse Heide vraagt nieuwe gidsen

Gorssel – Al eens gewandeld op de Gorsselse Heide? En enthousiast geworden over dit prachtige stukje heide vlak bij Eefde, Gorssel, Harfsen en Zutphen? Heb je zin om je enthousiasme te delen met anderen, dan is een cursus over dit gebied iets voor jou!

Wat het IVN en de Stichting Marke Gorsselse Heide bieden is een cursus van 5 bijeenkomsten op de woensdagavonden en 5 excursies op de zaterdagochtend om de heide te leren kennen. De informatie gaat over bodem, waterhuishouding, planten en dieren, de (militaire) geschiedenis en het beheer. Dus veel kennis, maar IVN laat ook de heide voor zichzelf spreken tijdens de excursies. De cursus begint in de maand mei.
Wat vragen we van de deelnemers? Dat ze zich binden aan de heide en daar zelf actief worden als begeleider van activiteiten die er georganiseerd worden door het IVN en de Stichting Marke Gorsselse Heide. Daarnaast kunnen de deelnemers meedoen aan de maandelijkse gidsen-voor-gidsen excursies, zodat de kennis nog meer verdiept.

Meer informatie over data en inhoud is te verkrijgen bij K ten Grotenhuis ktengrotenhuis@kpnmail.nl
www.ivn.nl/afdeling/zutphen