Excursies bloeiende heide en klokjesgentiaan

Gorssel – Op de zondagen 9 en 16 augustus organiseren IVN en Marke Gorsselse Heide een excursie met als thema ‘bloeiende heide en klokjesgentiaan’.

Heide is een cultuurlandschap, een landschap dat door mensen geschapen is en door mensen in stand gehouden wordt. De Gorsselse Heide hoort tot de natte heidegebieden en heeft daarmee een specifieke plantengroei. Een van de plantensoorten die hier voorkomt is de struikheide en die bloeit vooral in augustus. De paarse heide is een lust voor het oog en een must voor de insecten, vooral bijen. In deze tijd bloeit ook de klokjesgentiaan, een plantje dat hier ook thuishoort. Natuurgidsen zullen tijdens de wandeling meer vertellen over het gebied en de daarbij behorende planten en dieren.
Start tussen 14.00 en 14.15 uur.
Het startpunt is bij de hoek Gerrit Slagmanstraat/Elzerdijk te Eefde. Honden kunnen helaas niet mee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via tel. 0575-540978.
Aanmelden voor deze excursies is verplicht. Dat kan tot uiterlijk zaterdag 8 augustus (18.00 uur) voor de excursie op 9 augustus. Voor de excursie van 16 augustus graag uiterlijk zaterdag 15 augustus (18.00 uur) via: lkouwenberg142@gmail.com.
Meer informatie over het excursieprogramma is te vinden op: www.ivn.nl/afdeling/zutphen.