Uilenballen pluizen en uilenmasker maken

Holten – Zondag 16 februari, hele dag.
Hele dag uilenballen pluizen in Natuurmuseum Holterberg. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum kunnen kinderen uilenbraakballen pluizen. Uilen eten vooral muizen die ze in hun geheel doorslikken. De volgende dag produceert de uil een braakbal, vol muizenbotjes. “Braakballen pluizen is een leuke en leerzame bezigheid. Het leuke is dat de botten van mensen en muizen, zoogdieren, bijna hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen? Dan zoeken we het botje er wel even bij”, aldus de ranger van het museum.

In de voorjaarvakantie is het museum iedere dag open van 11.00 – 17.00 uur .

Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12 Holten.
www.museumholterberg.nl

Voorjaarvakantie Holterberg, eerste week Noord:
15 febr. Dag van het Bos
16 febr. Uilenballen pluizen
17 febr. Familiewandeling
19 febr. Boeven, herrieschoppers en deftige dames