Jeugd Muziek Festival 2020 Lochem

Lochem – Het Jeugd Muziek festival is een initiatief van de MuziekGoLF en werd afgelopen zaterdag voor het eerst in de gemeente Lochem georganiseerd.

Onder de noemer MuziekGoLF hebben alle muziekverenigingen in gemeente Lochem en Warnsveld samen de handen ineen geslagen om voor hun jeugdorkestleden het Jeugd Muziek festival te organiseren. In totaal namen 8 verengingen deel aan de dag, bestaande uit 56 jonge muzikanten, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar.

Onder leiding van dirigent Henk Vruggink ging de dag van start met een gezamenlijke repetitie. Na een feestelijke lunch met patat en snacks startte het festival om 2 uur ’s middags.

In de aanwezigheid van een groot publiek gaf ieder jeugdorkest eerst om en om een klein concertje. De muziek, de aankleding, over alles was nagedacht, waardoor elk jeugdorkest zich van hun beste kant kon laten horen! De dag werd daarna spetterend afgesloten in één groot gezamenlijk orkest.

Onder toeziend oog van jurylid, Arno Groeneveld (dirigent van meerdere orkesten en oprichter van TacT Muziek), kreeg ieder jeugdorkest een opbouwende beoordeling als mooi aandenken voor hun muzikale prestatie deze middag!

En wat vonden de kinderen het leukste van de dag? Het antwoord was duidelijk en unaniem. Samen met elkaar muziek maken en de gezelligheid binnen de groep!

Het eerste Jeugd Muziek Festival van de MuziekGoLF was een groot succes en één die volgend jaar zeker herhaald gaat worden!