Vesperdienst Kerk Laren

Laren – De kerk kent een ongelooflijk rijke traditie in de liturgie. Wij protestanten hebben een vrij eenvoudige kerkdienst vergeleken met bijvoorbeeld de Oosters Orthodoxe kerken waar een kerkdienst uren kan duren, en de priester door allerlei anderen geassisteerd wordt. Maar ook heel oude liturgische vormen blijken soms springlevend. In alle kloostertradities zowel in Oosterse als westerse kerken kom je het tegen.

De vesper is een kerkdienst rond het vallen van de avond. Het is een tijd waarin de dagelijkse arbeid kan rusten, de laatste maaltijd van de dag klaar staat, en de avond genoten kan worden. Het is dus in het ritme van de dag een natuurlijk bezinningsmoment.
De vespers is een mooie traditie, daarom doen we het in Laren af en toe; een vesper op de zondagavond.
Dit jaar op zondag 16 februari om 19.30 uur. Een vesper kent een paar ingredi├źnten die nooit ontbreken; er wordt uit de bijbel gelezen, liefst uit de psalmen, er wordt gebeden, het Onze Vader wordt gezegd, en er is ruim de tijd om te bezinnen. Deze keer doen we dat ook op de tonen van harpmuziek door Miek Rikkers.
De dienst wordt geleid door Ds Jaap Jonk.