Van Rossems op bezoek in Zutphen Uitzending op dinsdag 4 februari om 20.30 uur op NPO2

De Van Rossems nabij de IJssel tijdens de opnames in juli 2019

Zutphen – Begin juli 2019 was Zutphen het decor van opnames voor het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems. Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent bezochten bijzondere plekken in de historische Hanzestad en gaven er op hun karakteristieke wijze commentaar op. Het resultaat van deze opnames is op dinsdag 4 februari om 20.30 uur te zien op NPO2.

Het trio bezocht onder andere de Walburgiskerk met de middeleeuwse kettingbibliotheek de Librije, de Musea Zutphen, de IJsselkade en de iconische Zutphense watertoren. Na afloop waren de van Rossems erg te spreken over de Hanzestad. “Al met al vond ik Zutphen een bijzonder aangename stad”, aldus Vincent. “Ik ben net verhuisd, maar anders zou ik serieus over Zutphen nadenken.” Maarten: “Nou, een groter compliment is bijna niet mogelijk.” Of ze over alles zo positief waren, is te zien in de uitzending op 4 februari!

Over Hier zijn de Van Rossems
In het populaire tv-programma Hier zijn de Van Rossems bezoeken Maarten, Vincent en Sis elke week een andere stad. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. Dinsdag 4 februari start de nieuwe reeks afleveringen met Zutphen als eerste in rij.