ochtendbijeenkomst Alzheimercafé

Lochem – Ook in februari is er naast de thema-avond op 4 februari weer een ochtendbijeenkomst van het Alzheimercafé op vrijdag 14 februari a.s. Hierbij zijn gasten welkom die te maken hebben met alzheimer en dementie. Dat geldt zowel voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze een vorm van dementie of alzheimer hebben, alsmede hun partners, mantelzorgers en familie. Ook buren en bekenden die met hen meeleven, zijn van harte welkom in ons café.

Het is een gemoedelijke samenkomst waarin er ruimte is om ervaringen uit te wisselen. Er komt een spreker die informatie geeft vanuit eigen deskundigheid en/of ervaring. De gasten krijgen de gelegenheid voor het stellen van vragen. Er is koffie en er zijn vrijwilligers die de gasten ontvangen en de ochtend inleiden. Vaak is de mantelzorgconsulent of een casemanager aanwezig. Deze ochtenden worden in een sfeer van veiligheid en vertrouwelijkheid gehouden. Op 14 februari zal er een spreker met ervaringsdeskundigheid aanwezig zijn. Voel u vrij om hierbij te zijn. Ook als u op dit moment niet te maken hebt met dementie of alzheimer in uw omgeving en u wilt er meer over weten, bent u van harte welkom.