Bronzen KNHS speld voor Ed Meurs

Laren – Op donderdag 5 april is aan de heer Ed Meurs uit Laren de bronzen KNHS (*) speld uitgereikt.

Ed is sinds 1990 lid geweest van het bestuur Stichting Belangensport Laren van de St. Steffenrijders. Dit jaar neemt hij na 28 jaar trouwe inzet afscheid van deze bestuursfunctie.

Ed was een van de mede initiatiefnemers die in 1989 zorgden voor de bouw van de rijhal aan de Verwoldseweg in Laren.

Wekelijks was/is hij werkzaam in of rondom de manege samen met een aantal vrijwilligers voor onderhouds werkzaamheden. Hij is de man van de elektra tot aanleg van centrale vloerverwarming, van subsidie aanvragen en nieuwe verlichtingsplannen. Hij heeft ook veel bemoeienis en inzet geleverd voor de ontwikkeling van de plannen en aanpassen van het bestemmingsplan voor de bouw van een tweede rijhal in Laren.
Bij de vele besprekingen die gedurende de afgelopen vier jaar met de gemeente en andere instanties moesten worden gevoerd, was Ed een trouwe begeleider van de Voorzitter.
Hij heeft samen met een aantal vrijwilligers de rijhal in Lochem gesloopt en naar Laren vervoerd en een groot aantal werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding van het weer opbouwen van deze hal.
Maar helaas heeft realisatie van deze plannen niet plaats kunnen vinden.

Bij clubactiviteiten was Ed altijd (samen met zijn vrouw) een trouwe vrijwilliger. Jarenlang hebben zij zich samen ingezet voor de concoursorganisatie in voorbereiding en opbouw van het terrein De laatste twee jaren hebben zij samen de inkoop van de kantine verzorgd.

Ed is niet zo maar lid van een bestuur, hij weet ook heel veel over de historie van de vereniging. De manege in Laren was zijn “lust en leven” en is zoals vermeld mede door hem opgebouwd.

Ed kreeg deze onderscheiding uitgereikt omdat hij zich op bijzondere bestuurlijke wijze en zeer verdienstelijk heeft ingezet voor de paarden- en ponysport gedurende vele jaren.

(*) Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.