Vennegötte kampioen zaalvoetbal

Barchem- Woensdag 21 februari vond in ’t Onderschoer in Barchem het tweede zaalvoetbaltoernooi plaats in een serie van 4. Ditmaal voor de kinderen van groep 6.

Klein Dochteren had als initiatiefnemer ROC Landstede ingeschakeld om dit toernooi te organiseren. Andrew Bolein ging er met de hulp van 3 mede studenten mee aan de slag. Hij regelde alles van de opgaves, de wedstrijdschema’s, de scheidsrechters tot de materialen.

Aan het toernooi deden dertien teams en alle scholen mee. De teams waren verdeeld in 3 poules en van de dertien teams konden er 12 door naar de knock-outfase. Heel opvallend was het feit dat het enige team dat in poule A geen wedstrijd verloor, toch werd uitgeschakeld.

De Rank 1 verloor niet, maar wonnen ook niet en kwamen tot 4 punten uit vier gelijke spelen. Omdat de andere teams allemaal wel een keer verloren, maar ook een keer wonnen en tweemaal gelijk speelden kwamen zij tot 5 punten en dus een ronde verder.
Na de poulefase brak de knock-outfase aan waarin de winnaars van een poule tegen de nummers vier uit een andere poule speelden en de nummers twee en drie tegen elkaar.

De reuze spannende wedstrijden eindigden soms in een gelijk spel en dus penalty’s waardoor het toernooi iets uitliep. Van de 12 teams bleven er 6 over en vervolgens 3. Die drie speelden een minicompetitie voor plaats 1, 2 en 3.

De Vennegötte won beide wedstrijden en werd derhalve kampioen, waarna de laatste wedstrijd tussen de Propschool en de Barchschole om plaats 2 en 3 ging. Die werd door de Propschool gewonnen zodat zij tweede werden en de Barchschole als derde eindigde.

Woensdag 7 maart komen de kinderen uit groep 7 naar Barchem voor hun toernooi. Dit toernooi begint om 14.15 uur.