Unieke artiesten én locaties gezocht voor tiende editie van Dag van de Achterhoekse Popmuziek

The Outlanders spelen in de trein van Arriva in 2022 - Foto Rene Moorman

Achterhoek – Op zaterdag 18 november 2023 staat de Achterhoek opnieuw in het teken van haar bruisende muziekscene. De organisatie is al enkele weken bezig met de voorbereidingen, waarbij ze Achterhoekse muzikanten koppelen aan Achterhoekse locaties. Vorig jaar vonden er meer dan 100 optredens plaats op 30 verschillende locaties, dit jaar hoopt de organisatie dit recordaantal te verbreken.

Achterhoekse locaties worden om die reden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere dag door ruimte te bieden aan optredens van lokale bands en artiesten. Locaties zijn geschikt in alle soorten en maten: van lokale cafés en zalencentrums tot winkels, restaurants, oude boerenschuren, muziekstudio’s, scholen en kapsalons. “Het kan eigenlijk niet gek genoeg.” “Zelfs Arriva stelt haar treinen beschikbaar voor live-optredens, dat is toch geweldig?!” Aldus Roel Stoltenborg (mede-organisator).

Achterhoekse bands en artiesten worden aangemoedigd om hun muzikale talent te tonen tijdens de tiende editie van de “Dag van de Achterhoekse Popmuziek”. Van singer/songwriter tot rapper en van coverband tot muziekformatie met originele eigen composities; zolang je een aantoonbare connectie hebt met de Achterhoek kan je deelnemen.

Geïnteresseerde locaties en muzikanten kunnen zich tot uiterlijk 31 oktober inschrijven via de verschillende inschrijfformulieren op de website. Vervolgens maakt de organisatie alle aanmeldingen openbaar en kunnen locaties en artiesten contact met elkaar opnemen om optredens tot stand te brengen.

Meer informatie over de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en alle voorwaarden voor deelneming zijn te vinden op www.dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl. Actuele updates over het evenement zijn te vinden op Facebook en Instagram.