Muziekvereniging Concordia Eefde zoekt nieuwe dirigent

Eefde – Muziekvereniging Concordia Eefde is vanaf 2024 opzoek naar een nieuwe dirigent voor het harmonieorkest. De huidige dirigent Stefan Blaak legt na ruim zes jaar het stokje neer. Het orkest met ongeveer 50 muzikanten repeteert iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Het Hart in Eefde. Er kan tot 27 oktober aanstaande gereageerd worden op de vacature. Meer informatie op www.concordiaeefde.nl/vacatures

“Het was wel even schrikken toen onze dirigent aangaf dat hij ermee gaat stoppen, maar wel begrijpelijk. Stefan is ook een supergetalenteerde pianist en geeft, samen met zijn broer als pianoduo Blaak, heel veel concerten. Dan komt er een moment dat je keuzes moet maken”, aldus voorzitter Theo Klein Bleumink. “Nu zijn we opzoek naar een nieuwe dirigent. Hiervoor hebben we ook publiek en muzikanten gevraagd wat zij belangrijk vinden. De reacties zijn absoluut interessant. Daarnaast wil Concordia natuurlijk wel de amateurmuziek blijven stimuleren en verrijken. Benieuwd wie er straks op de bok komt te staan.”

Geïnteresseerden kunnen op de website van de verenging de gehele vacaturetekst bekijken en/of downloaden. Reageren kan tot 27 oktober a.s. Selectiegesprekken staan gepland op zaterdag 11 en 18 november 2023.