Lezing over trekvogels

Kraanvogels Foto; Joke Stomps

Vorden – Waar is de vogeltrek eigenlijk voor nodig? Het hele jaar zien we  hier immers vogels. Maar in de wintermaanden vertrekken veel soorten uit Nederland, en  komen er veel andere juist weer voor terug. Het is een komen en gaan in de lucht, de bossen en de open gebieden. Er zijn nu vooral veel ganzen en soms ook kraanvogels te zien, maar er zijn heel veel soorten trekvogels. Zelfs de overbekende koolmees is een trekvogel.

Dinsdag 24 oktober organiseert natuurorganisatie IVN een avond over trekvogels.

We krijgen handige tips om zelf de vogeltrek mee te maken in onze eigen omgeving en tips waar je dan op moet letten. Allerlei leuke weetjes komen aan de orde.

Natuurgids/boswachter Tim van Alen geeft een  beeld van hoe de vogeltrek eruit ziet en wat er allemaal omheen gebeurt. Er is volop ruimte voor discussie en het delen van eigen ervaringen. Deze avond zijn leden en niet-leden van IVN van harte welkom. Aan de deelnemers wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

De lezing start om 19.30 uur in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden. Meer weten? Kijk op ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek.