Cursus Betrokken Omgeving – Mantelzorger In Balans

Lochem – Om een goede balans te vinden tussen zorg voor jezelf en zorg voor een ander. Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Zeker in deze tijd! Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen.  Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je te veel hooi op je vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans in draaglast en draagkracht is dan van groot belang, zodat je zelf niet overbelast raakt.

Om de mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen organiseert team ggz-preventie van Impluz in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem de cursus in Gorssel.

In 4 bijeenkomsten komen we samen met een kleine groep en is er ruimte om je ervaringen te delen met gelijkgestemden en een moment voor jezelf om tot rust te komen d.m.v. eenvoudige ontspanningsoefeningen. Tevens krijg je handvatten aangereikt met als doel te voorkomen dat je zelf overbelast raakt en je meer grip op je situatie krijgt. We gaan het onder andere hebben over draagkracht en -last, anders leren denken, grenzen aangeven en sociale steun.

Voor wie is deze (kosteloze) cursus: Mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, autisme, maar ook dementie en niet-aangeboren-hersenletsel. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Wanneer:     Maandagochtend 30 oktober, 6, 13, 20 november 2023
Hoe laat:        10.00-12.00 uur
Locatie:          Het Trefpunt, Molenweg 53-55, Gorssel
Kosten:           Gratis voor inwoners van de gemeente Lochem

Informatie en aanmelden
Meer weten? Neem contact op met Impluz preventie
Tel: 0570-604900 en Mail: info@impluz.nl