Veiligheidsmarkt op 13 oktober voor het gemeentehuis in Lochem

Lochem – Van 9 tot en met 15 oktober is het de Week van de Veiligheid. Vrijdagmiddag 13 oktober zijn inwoners van 13.00-17.00 uur welkom op een veiligheidsmarkt voor het gemeentehuis in Lochem. Daar is van alles te beleven in het Brandpand en bij een stand van bureau Drugszaken. Neem ook een kijkje in een brandweerwagen en ga in gesprek met politie, brandweer en gemeente. 

Tijdens een brand heb je 3 minuten om te vluchten… redt u dat? Ontdek het zelf en bezoek vrijdag 13 oktober het Brandpand. In deze rode container is een brand geweest. Neem uw smartphone mee, scan de QR-code op het brandpand en speel mee. U krijgt dan meer informatie over brandveiligheid in huis en het belang van een vluchtplan. Ook maakt u kans op een rookmelder.

Bureau Drugszaken
Ook bureau Drugszaken is aanwezig. U kunt met eigen ogen zien hoe een cocaïnewasserij, hennepteelt en productie van synthetische drugs in zijn werk gaan. Wat de gevaren en de risico’s zijn. En hoe u sneller en beter signalen van drugsproductie herkent. Een uitleg duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Elk heel uur start een uitleg. De eerste start om 13.00 uur.

De veiligheidsmarkt in het kort:

  • Vrijdag 13 oktober 13.00-17.00 uur
  • Voor het gemeentehuis in Lochem
  • Leuk en leerzaam
  • Brandweer, politie, bureau Drugszaken en gemeente heten u welkom!