Paddenstoelenwandeling Het Grote Veld

Lochem – Op zoek naar Heksenboter, Elfenbankjes, Dodemansvingers! Of we deze gaan vinden is de vraag, maar dan zijn er vast wel andere paddenstoelen met mooie namen. Ga zondag 8 oktober mee op paddenstoelenjacht. Natuurorganisatie IVN organiseert dan haar jaarlijkse paddenstoelenexcursie. Dit keer op Het Grote Veld, een historisch heidelandschap ten noorden van Vorden.

De natuurgidsen hebben al wat voorwerk gedaan, maar elk jaar verrast de natuur ook de gidsen en zijn er binnen een aantal dagen paddenstoelen verdwenen of juist verschenen.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en halverwege is er een pauze met thee, koffie of fris. Aanmelden is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Een klein spiegeltje meenemen is handig. Je kunt dan de onderkant van de paddenstoelen bekijken zonder ze te moeten plukken.

Kinderen kunnen een bingokaart krijgen met een aantal paddenstoelen erop.

De start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten tegenover Heidepolweg 2 in Vorden. Inlichtingen: Gerda Boschloo-Regelink ga@boslo.nl afdeling IVN Noord-Midden-Achterhoek en Klaske ten Grotenhuis ktengrotenhuis@kpnmail.nl afdeling IVN Zutphen.