Rotary Kidsrun  Gorssel steunt Nationaal Fonds Kinderhulp

Gorssel – In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe organiseert Rotary Gorssel voor de zevende keer de Rotary Kidsrun! Op vrijdag 22 september lopen de kinderen van de scholen op de Roskamweide in Gorssel voor een heel speciaal goed doel: de Stichting Kinderhulp.

Rotary Gorssel besloot dit jaar in overleg met de leerkrachten en oudercommissies het project  Stichting Kinderhulp financieel te steunen. Evenals vorig jaar is dit een doel dat past binnen de gedachte “kinderen zetten zich in voor andere kinderen”.

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren die in ons land opgroeien in armoede. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst.

Stichting Kinderhulp hanteert de slogan:
Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes en vriendinnetjes !

Deze slogan sluit perfect aan bij de  traditionele Kidsrun doelstelling. Hierbij wordt gestreefd om de kinderen van de scholen op een originele en sportieve wijze geld in te laten zamelen voor een goed sociaal doel dat de kids, de ouders, grootouders en de leerkrachten aanspreekt.

Afhankelijk van giften en acties
Kinderhulp is voor de financiering van haar acties afhankelijk van giften, donaties en subsidies – en van geweldige evenementen zoals de Rotary Kidsrun!

De kinderen gaan dan ook binnenkort met sponsorformulieren langs familie, vrienden en buren. Steun hen en doneer een bedragje per gelopen ronde!

Het evenement op 22 September op de Roskamweide begint om 15 uur. De kleinsten starten om 15.30 uur. Rond het parcours zijn springkussens, kinderen kunnen zich laten schminken, er is muziek en er is verder van alles te beleven.