Opening spiksplinternieuwe feestzaal in ’t Witte Huys in Borculo

Personeel 't Witte Huys

Borculo – ’t Witte Huys in Borculo heeft een primeur tijdens de week van het Septemberfeest in Borculo, namelijk de opening van haar spiksplinternieuwe feestzaal.

Daar waar overal in de regio het ene na het andere horecapand haar deuren sluit hebben ondernemers Anke en René Beerten met hun partners vertrouwen in de toekomst en zien een zonnige toekomst voor het Horecapand ’t Witte Huys waar nu, naast de onlangs geopende snackrestaurant, ook de grote feestzaal geopend wordt.

De ouderen onder ons kennen het pand vooral van de tijd van Hargeerds, “het Wapen van Borculo”, in de volksmond bekend als “HJ”. Van mijlen en ver kwamen mensen hier om te feesten en te dansen. Ook tijdens het Septemberfeest. In de tijd dat er nog geen feesttent op de markt stond was HJ een van de vele cafés in Borculo waar de festiviteiten plaatsvonden. Elk café had z’n eigen bier, z’n eigen sfeer en z’n eigen muziek en gezelligheid. Er was veel variatie en daardoor trokken de Borculoërs tijdens het Septemberfeest van de ene naar de andere kroeg.

Echter, mensen die het horecapand HJ nog van vroeger kennen die zullen er nu niet veel meer in herkennen. Het gehele pand heeft een grondige verbouwing ondergaan en is nu volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen van tegenwoordig. De grote zaal kan nu voor allerlei gelegenheden gebruikt worden zoals voor feesten en partijen, vergaderingen, concerten en allerlei bijeenkomsten. Het biedt plaats aan ruim 600 mensen en zal tijdens het Septemberfeest 3 dagen geopend zijn inclusief een compleet live muziekprogramma. Op donderdagavond 31 augustus zal, de van SBS6 bekende band, The Eagles Legacy het spits afbijten. Op vrijdagmiddag 1 september wordt er een compleet “Bedrijven Buffet” geserveerd gevolgd door een avondprogramma met de band ACinDC. Zaterdagmiddag 2 september mag de (deels) Borculose formatie Oud Goud, met o.a. Robin Messink en Menno Nijen-es, alle verzoekjes van de gasten spelen en het programma wordt op de zaterdagavond afgesloten door The Wanderers Play Elvis. De entree is tijdens deze dagen volledig gratis. Consumptiemunten zijn te koop bij ‘t Witte Huys. Ook zijn de munten van de Septemberfeesttent, De Bakkerieje, De Hoeksteen en Le Moueilleur te gebruiken bij ‘t Witte Huys en andersom. Tijdens het Septemberfeest zal het snackrestaurant uiteraard ook geopend zijn waar een speciaal septemberfeest menu geserveerd wordt.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/wittehuys of op de website www.het-wittehuys.nl