Verrassende dansmuziek van alle tijden met Het Gelders Blaaskwintet

Zutphen – Vijf topmusici met vijf blaasinstrumenten die met grenzeloos speelplezier je meeslepen door allerlei muziekstijlen. Van onverwacht vrolijke, ontroerende tot verrassende muziek. Dat is het Gelders Blaaskwintet.

Het Gelders Blaaskwintet is een hecht ensemble van topmusici waar de muzikaliteit en het enthousiasme vanaf spatten. Zij hebben een heel gevarieerd repertoire waarbij alle muziekstijlen aan bod komen. Tijdens het concert ontdek je dat dansmuziek van alle tijden is! De muziek van Sweelinck en Danzi en via Brahms naar Lygeti en Piazolla neemt je mee naar de tijd van baljurken, grote pruiken, maar ook zwierige tangojurken en meer. Geniet van meeslepende tango’s, statige menuetten, de rumba, polka en nog meer herkenbare dansmuziek.

Het ensemble bestaat uit Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Pauline Oostenrijk (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet).

Het Gelders Blaaskwintet bestaat uit leden van het Nederlands Blazersensemble en Phion.

Je kan vooraf genieten van een huisgemaakte lunch. Ticket voor lunch en/of concert via www.hetkoelhuis.nl

Datum:  Zondag 10 september 2023
Tijden:   Lunch: 12.00 uur; Concert 13.30 uur
Adres: Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen