Op ontdekkingstocht door de verborgen museumtuin

Op 3 september is de museumtuin een tekentuin. (foto Musea Zutphen)

Zutphen – Via de Schelpenpoort betreed je de tuin van Musea Zutphen. Soms lopen bezoekers rechtstreeks door naar de entree van de beide musea. Maar er is ook veel te ontdekken in de tuin. Daarover gaat de workshop De Tekentuin, onder leiding van tuinvrouw Didi en kunstenaar en museumdocent Ineke Metz. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Eerst neemt tuinvrouw Didi de deelnemers mee op ontdekkingstocht. Zij vertelt vol enthousiasme over het ontwerp en onderhoud van de tuin en over de grondlegger J.F. Martinet. Na deze korte introductie met fleurige anekdotes neemt kunstenaar en museumdocent Ineke Metz de groep mee naar de tentoonstelling I’M A BIRD NOW – Edith Meijering (1962-2022). Ook Edith liet zich inspireren door de flora om zich heen en ze ontwikkelde een heel eigen techniek om dat in haar kunst te verwerken.

Geïnspireerd door de tuin en de tentoonstelling gaan de deelnemers samen met Ineke aan de slag. Met diverse technieken en materiaal gaan zij planten en bloemen tekenen en schilderen. Bij mooi weer vindt de workshop plaats in de tuin. Tussendoor is er tijd voor wat lekkers, waar ook het thema in te proeven zal zijn.

De workshop is op zondag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur in de tuin van Musea Zutphen, ’s Gravenhof 4 in Zutphen. Deelname kost 15 euro per persoon. Er zijn twintig plaatsen. Reserveer online: https://museazutphen.nl/tekentuin