NPO Radio 1 live vanuit Lochem

Foto: Annemieke van der Togt

Het NPO Radio 1-programma “Ter Plekke” zendt 20 augustus uit vanuit de kantine van sportclub Lochem!

We bespreken de slibstort in Gorssel, het Zandgat aldaar wordt actief verondiept, maar is het zand waarmee dat gebeurt wel schoon? En kan je er dus gewoon in zwemmen, zoals Jan Borren pleegt te doen als hij traint voor de triatlon? We vragen het Jan Borren zelf, Desmond Tutu (zijn hond) maar ook met Groen Links-fractievoorzitter Henk van Zeijts en ecoloog Marleen Dros.

Verder hebben we het over Witte Wieven, over ooievaars, over de heks van Almen en over de Japanse Duizendknoop, die in de gemeente Lochem zorgt voor slapeloze nachten bij de bewoners.

Lochem blijkt trouwens historisch gezien ook een belangrijke plaats. Voor de popmuziek sowieso, want in Lochem ligt de geboortegrond van…Lowlands! Maar Lochem kijkt ook naar de toekomst. We moeten namelijk allemaal van het gas af, en in de gemeente is een wereldprimeur aan de gang, een proef om huizen te verwarmen met waterstof!

Meester van het Zeer Korte Verhaal A.L. Snijders woonde lang in de gemeente. Hij overleed twee jaar geleden, maar we houden zijn oeuvre levend met hulp van zijn zoon Gijs. Verder is er muziek van Jan Ottink en zijn band, en leggen we in de Verhoorwagen loco-burgemeester Lex de Goede het vuur aan de schenen. Presentatie is in handen van Frank Evenblij en Merel Wielaert.

Kom vooral kijken bij de live-uitzending!
Locatie: Kantine Sportclub Lochem, De Elzelaan 3, 7241 RX Lochem.
Tijd: 20:00 – 22:00
Inloop 19:30 tot 20:00 uur.

De radio-uitzending is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl