Openluchtzwembad Laren maakt tevreden de balans op en werft nieuwe toezichthouders

Toezichthouder AnneBeumer

In de winter is het voor Leussinkbad tijd voor werving van nieuw personeel. Het openlucht zwembad in Laren biedt zomerse seizoensbanen en zoekt momenteel toezichthouders en assistent-toezichthouders. Dit kunnen scholieren en andere jongeren zijn die een leuke seizoensbaan willen, maar ook senioren die (bijna) niet meer werkzaam zijn of anderen die graag een paar uurtjes in de week bezig zijn in zomerse sferen.

2022 opnieuw meer mensen naar Leussinkbad
2022 was een mooi seizoen. De opening met de burgemeester was drukbezocht, de kronkelglijbaan was eindelijk weer open, de actie School van de Week voor basisscholen was een succes en de nieuwe kiosk functioneert geweldig. Opnieuw trok het Leussinkbad meer toeristen en gezinnen uit de omgeving. Velen kwamen sporten, verkoeling zoeken, chillen met vrienden en deelnemen aan toffe activiteiten zoals de Zwem4daagse en Discozwemmen. Dit seizoen was niet mogelijk geweest zonder de diverse medewerkers en vrijwilligers die op het Leussinkbad werken en helpen.

Bijbaan toezichthouder / lifeguard
Leussinkbad biedt afwisselende seizoensbanen in een ontspannen en gezellige sfeer. Denk bijvoorbeeld aan helpen aan de kassa of als toezichthouder.  Toezichthouders / lifeguards houden toezicht op de gasten in en om het zwembad. Zij zijn als gastheer / gastvrouw aanspreekpunt voor de gasten en krijgen van het Leussinkbad een Lifeguard training. Deze seizoensmedewerkers krijgen een contract en de uren gaan in overleg. De toezichthouders van het Leussinkbad zijn vaak jongeren uit de omgeving of van een sportopleiding. Maar, dit kunnen ook mensen zijn die een gezellige zomerse bijbaan zoeken, bijvoorbeeld omdat de kinderen wat groter zijn.

Nieuwe functies: assistent-toezichthouders tegen vrijwilligersvergoeding
Nieuw is dat Leussinkbad nu ook werkt met assistent-toezichthouders, die voor een vrijwilligersvergoeding de toezichthouders ondersteunen. Tijdens drukke momenten heeft het zwembad namelijk extra ogen nodig aan het bad, zoals bij activiteiten en mooi weer. Assistent-toezichthouders staan als sidekick altijd samen met een gediplomeerde medewerker en bepalen zelf hoe vaak ze willen helpen, bijvoorbeeld één keer per maand of drie keer per week. De assistent-toezichthouders ontvangen een gratis BHV cursus en Lifeguard training. Zij krijgen een vrijwilligersvergoeding. Het Leussinkbad denkt voor deze functie aan onder andere aan gepensioneerden. Maar ook andere mensen die ruimte hebben voor een ‘bijbaan’ en leuk vinden om gezellig op het zwembad te helpen.

Gezellige vrijwilligers klusjes
Ook zijn er toffe klusjes in de vrijwilligersteams. Zo is er een klusserspool die in het voorjaar de accommodatie klaar maakt voor het nieuwe seizoen. Deelnemers in de klussers-pool horen wanneer er klusjes zijn en kunnen aangeven of / wanneer het hen past. De klusserspool kan met smart enkele klussers gebruiken. Ervaring is niet nodig.

Als je van gezellige activiteiten houdt ben je welkom te helpen met hand- en spandiensten tijdens activiteiten zoals de Zwemvierdaagse. Ook zoeken de activiteitencommissie en de Houtdorp commissie nieuwe teamleden.

Of wil je de bekendheid helpen vergroten? Het promoteam maakt foto’s, flyers, nieuwsbrieven en verzint acties zoals de School van de Week. Ervaring is niet nodig, ieder doet wat ‘m leuk lijkt.

Lijkt het je leuk om te helpen? Je kunt het Leussinkbad altijd even een berichtje sturen. Meer informatie vind je op de website.