Alzheimer Trefpunt Lochem

Alzheimer

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt Lochem, ochtenden om elkaar te ontmoeten en informatie te ontvangen en een tweetal avonden in het jaar met een speciaal thema. Dit is voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

Op vrijdag 10 maart 2023 is er weer een bijeenkomst van Alzheimer Trefpunt Lochem
Thema:     Een levensboek als herinnering
Spreker:    Gerdien Jimmink, het levensboek in relatie met dementie.
Wat is een levensboek, wat kun je er mee en hoe maak je het.

Een levensboek vertelt het verhaal van iemands leven aan de hand van teksten, foto’s en andere afbeeldingen. Het is een sfeerboek met herinneringen uit elke levensfase van kindertijd tot nu. Door een levensboek kunnen herinneringen uit het verleden opgehaald worden en is het voor de familie een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met betrokkene. Mensen met dementie onthouden meestal oude herinneringen beter dan de meer recente. Ze voelen zich vaak vertrouwder met herinneringen uit het verleden en kunnen daar nog over vertellen.

Wanneer:  vrijdag 10 maart van 10.30 uur tot 12.00 uur
(inloop: vanaf 10.00 uur)
Waar:   Stadshuus, Markt 3 Lochem.

U bent van harte welkom; aanmelden vooraf is niet nodig!  at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl