Rotary Kidsrun  2022 opbrengst,Kids rennen 10.250 Euro bij elkaar

Gorssel – Meer dan 250 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag 23 September  tijdens de Rotary Kidsrun het fantastische bedrag van €10.250,- bij elkaar gelopen voor het goede doel. Gezien de opkomst van zo’n 250 enthousiaste deelnemers een zeer goede opbrengst.

Rotary voorzitter Dietmar Serbee was – net als de overige vrijwilligers van Rotary Gorssel – zeer content met de prestatie van de kinderen en met het feit dat het weer goed meewerkte. “Het was een topdag met een zeer mooie opbrengst voor het goede doel”, zo liet hij optekenen.

Het geld gaat volledig naar de Stichting leergeld Lochem. Deze stichting zorgt ervoor  dat kinderen van 4 tot 18 jaar in de gemeente Lochem ondersteund worden indien ze niet mee kunnen doen aan binnen-of buitenschoolse activiteiten. Deze ondersteuning vindt plaats aan gezinnen waar te weinig financiële middelen beschikbaar zijn om de kinderen te laten deelnemen aan deze zo belangrijke activiteiten.

Tijdens de kidsrun bleek de slogan van de Stichting Leergeld zeer goed van toepassing.

Alle kinderen mogen meedoen…….want nu meedoen is straks meetellen !

De grote deelname van de scholen en de massale sponsoring van de kinderen door inwoners van de dorpen toont volgens de organisatie aan dat de Rotary Kidsrun een vast en gewaardeerd evenement op de lokale agenda vormt. Ook de middenstand in de drie dorpen heeft de actie weer voluit gesteund.

De Roskamweide kwam vrijdag, mede dankzij het mooie weer, gezellig vol te staan met ouders en kinderen. Er waren allerlei sportieve activiteiten georganiseerd, er was muziek en er waren stands met eten en drinken. Lokale bedrijfssponsoren hadden door hun bijdragen de meeste kosten van de Kidsrun gedekt, waardoor de opbrengst van de actie bijna in z’n geheel naar het goede doel kan gaan. Ook voor 2023 staat dit mooie evenement weer op de Rotary activiteiten agenda.