Aan de slag met jouw agrarische bedrijf bij Project BOER

Ben jij een jonge agrarische ondenemer in Gelderland en heb je je nog niet aangemeld voor Project BOER? Lees dan even verder. Tijdens dit unieke ontwikkelingstraject krijg je namelijk de kans om samen met andere jonge agrarische ondernemers aan de slag te gaan met de toekomst van jouw bedrijf.

BOER staat voor Bewust Ondernemen en Realiseren. Tijdens het traject ga je in 10 bijeenkomsten met vier thema’s aan de slag. Je gaat kijken naar jezelf als ondernemer, jouw erf, de omgeving en jouw uiteindelijke verdienmodel. Binnen de thema’s neem je deel aan bijeenkomsten en word je geïnspireerd door verschillende sprekers. Daarnaast word je uitgedaagd om te werken aan jouw eigen plan onder begeleiding van een coach.

Annerieke ter Horst heeft zich inmiddels aangemeld: “Voor mij is het nu heel belangrijk om aandacht te besteden aan wat ik zelf graag wil en hoe ik de toekomst voor mij zie. Wat is er mogelijk op de boerderij om ook een stukje extra financiële zekerheid te creëren? En daarbij, super belangrijk, waar word ik zelf heel erg blij van? Schouders eronder en met een positieve blik een stip op de horizon.”

Jij staat centraal
Waar krijg jij energie van? Wat maakt jou anders dan andere  boeren en hoe kan je dit gaan inzetten op jouw bedrijf? Daarnaast breng je jouw omgeving in kaart. Zijn er bijvoorbeeld mede bewoners of mede-eigenaren op jouw erf en heb je te maken met meerdere generaties? Elk erf is anders en dat breng je bij project BOER volledig in kaart. Welke kansen en uitdagingen brengt jouw erf mee en hoe kan je hier goed op inspelen?

De maatschappij als speelveld
Onze samenleving vraagt veel van de jonge boer. Helemaal in deze periode heb je voortdurend te maken met veranderingen en daarmee onzekerheid. Met welke partijen heb je te maken en met welke thema’s moet je rekening houden om je bedrijf nu en in de toekomst gezond te houden?

Welk verdienmodel past bij jou?
Je wilt je steentje bijdragen en plezier hebben in jouw bedrijf. Dit alles is niet mogelijk zonder een gezond verdienmodel, er moet immers brood op de plank komen! Welke match is er tussen hetgeen waar je energie van krijgt en de vraag vanuit de samenleving en jouw omgeving? Je gaat met experts nadenken over de financiering van nieuwe plannen en onderzoekt nieuwe verdienmodellen binnen jouw bedrijf.

Waarom moet je je aanmelden
Werken aan je toekomst kan spannend zijn, vooral nu er zoveel onduidelijkheid is. Maar juist in deze tijden roept het Geldersch Agrarisch Jongeren Kontakt jonge boeren op om zelf de regie te pakken.

Want wat de toekomst jou ook brengt, een goed businessplan zorgt ervoor dat jij op elk scenario bent voorbereid. Hierdoor creëer je voor jezelf een sterke positie en kan je straks inspelen op kansen die nu nog zo ver weg lijken.

Project BOER loopt van oktober 2022 tot februari 2023. Aanmelden kan tot 10 oktober 2022, de eerste bijeenkomst vindt 15 oktober plaats. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met projectleider Lilian van Uhm: M 06 – 30 18 88 00  E lilian.vanuhm@pjgelderland.nl.