Paddenstoelen zoeken op landgoed Velhorst

Vliegenzwammen

Lochem – Het is weer tijd voor de jaarlijkse paddenstoelen-excursie van natuurorganisatie IVN. Deze paddenstoelen- zoekwandeling is ook erg leuk om samen met kinderen te doen. Het is een zoektocht naar een betoverende en geheimzinnige wereld. Is de bekende vliegenzwam, rood met witte stippen hier ook te vinden? Of een heksenkring? De excursie vindt plaats op zondagmiddag 9 oktober.

IVN nodigt iedereen uit om mee op pad te gaan en te speuren naar deze wondertjes van de natuur. Een klein spiegeltje is handig om onder de hoed van de paddenstoel te kunnen kijken. De natuurgidsen hebben voor iedereen een zoekkaart klaarliggen om zelf paddenstoelen te kunnen identificeren.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. Ook zijn er geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld. Onderweg is er een pauze met wat te drinken.

De start is om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van Landgoed Velhorst aan de Lageweg in Lochem.

Inlichtingen bij de hoofdgids Gerda Boschloo-Regelink, ga@boslo.nl, 06 42108758.