Festival Oeverloos Zutphen

Aankomend weekend begint buitentheaterfestival Oeverloos in Zutphen! Het programmaboekje met voorstellingen en tijden staat online. De festivalroute loopt langs zes juweeltjes van voorstellingen: theater, modern circus, dans, zang en muziekproducties. Het festival is geschikt voor jong en oud uit Zutphen en omstreken. Met een Passe-partout in de hand heb je een heel weekend plezier.

Het festival is in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Het programma is verdeeld in een festivalroute en avondprogramma. De festivalroute voert je naar de Noorderhaven, de uiterwaarden en naar Het Koelhuis: de centrale locatie in d weekend. Daar is ook het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar. Met een Passe-partout bezoek je alle voorstellingen, maar er zijn ook losse tickets. Op www.festival-oeverloos.nl is alle informatie te vinden.

De voorstellingen
Romeo & Julie van Asterions Hus een ontroerende, snelle en humoristische voorstelling gebaseerd op Schakespeare’s grootste liefdesverhaal ooit. Met 24 scenes, 24 omwegen en 24 keer de liefde. Met spetterende dans en rauwe energie ontvouwt het verhaal zich.

Aat en Karel van B.V. Natuur helpen in een pijnlijke slapstick een handje mee aan het milieuprobleem. Ze bouwen met hun bijzondere kraanwagen een boom versie 2.0 en proberen zo de natuur in een kunstwerk te vatten, met alle ellende van dien.

Directie & Co komen met de voorstelling ‘Life is short. Buy that dress’. Een beeldende danstheatervoorstelling over wegwerpkleding. Over ikikik! en overconsumptie met een berg textiel in de hoofdrol.

Twee vrienden, twee broers: Cie One Shot is cool als bluesmuziek, nerveus als rock ’n roll. Hun spektakel brengt je terug naar de basis van het circus. Het glijdt, test de balans, hakt en valt. Doorspekt met livemuziek, dans en acrobatiek.

Rein de Kok liet zich voor MIKMAK inspireren door een traditionele clownsact. Hoedenmanipulatie, jongleren en balanceren kan Rein wel. Maar hij wil het allemaal zelf en tegelijk doen. Dat leidt tot hilarische situaties, want wat gebeurt er als je niet overal ‘ja’ op kan zeggen?

Het Koelhuis: centrale festivallocatie
Voor een hapje en drankje is Het Koelhuis de plek. Zaterdag speelt hier de Voodoo Patrol Club met DJ Swoolish in de kelder. Die staan garant voor een zinderende zaterdagavond.

In het kort
Passe-partouts verkrijgbaar via www.hetkoelhuis.nl. Op de dagen zelf zijn ook losse tickets beschikbaar voor voorstellingen, zolang de voorraad strekt.

Waar                   Centrale festivallocatie: Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen (pal achter het                               station en aan de IJssel).

Tickets                Passe-partout € 17,50; kinderen tot 12 jaar € 10,00. Losse tickets: € 5,00

                            Zaterdagavond: Nachtclub | The Voodoo Patrol Club € 10,00

Programma         Op www.festival-oeverloos.nl

Parkeren             Parkeergarage tussen station en Het Koelhuis: Lijmerij 2, Zutphen. Ook voor fietsen (gratis).