Streek- en brocantemarkt de “Koelefair”

Op zondag 18 september aanstaande organiseert het bestuur van het openluchttheater “de Kösterskoele” in Markelo voor de 14e  keer een streek- en brocantemarkt, de “Koelefair”.

Deze markt vindt plaats in het openluchttheater van 11.00 tot 17.00 uur. De entree en parkeren zijn gratis.

Net als voorgaande jaren, is er ook dit jaar ruim 50 kramen, in de prachtige sfeervolle ambiance van openluchttheater de Kösterskoele.

Tijdens de markt worden verschillende eigentijdse streekproducten uit Markelo en omgeving gepresenteerd. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan de meelprodukten van de Molen van Buursink.

Jam gemaakt van vruchten of pompoenen, boerderij-ijs of de eigengemaakte wijn. Chocolade, olijven, pindakaas, eigen gebrouwen bier dit alles kan allemaal in de Kösterskoele.

Naast vele streekprodukten is er ook een mooie brocante markt, van hele ouwerwetse spullen tot klassink en modern. Vele hobbyisten zullen hun hobby presenteren. Hierbij kan gedacht worden aan kaarten maken, sierraden maken, diamont painty, creaties met vilt, kleding voor groot en klein, houtsnijden, kransen maken enz. enz.

Maar ook is er een tentoonstelling van foto’s, schilderijen en zijn er demonstraties zoals “dookrol’n” welke verzorgd worden door museumboerderij Eungs Schöppe. En natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten.

Kortom genoeg vertier voor iedereen in het openluchttheater de Kösterskoele.