Gratis plant bij inlevering van tegel op actiedagen in september gemeente Lochem

Lochem – Inwoners die een gratis tuinplant willen om hun tuin groener te maken, kunnen op 10, 17 of 24 september naar één van de actie-zaterdagen in de gemeente Lochem komen. Tegen inlevering van een steen of tegel krijgen zij een mooie plant cadeau. Want minder bestrating en meer groen maakt tuinen en buurten mooier en vooral koeler op hete dagen. In een groene tuin kan regenwater beter de grond in zakken.

Samenwerking
Voor deze actie werken Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Stichting Welzijn Lochem en Lochem Energie samen. Op de actie-zaterdagen staan zij met een plantenkraam op verschillende plekken in de gemeente. Kinderen kunnen spelen met een watertafel. Er is tuinadvies, afkoppelcoaches geven uitleg over afkoppelen van de regenpijp en er is uitleg over de regentonactie. Ook voor vragen over energiebesparing kunnen inwoners terecht bij de kraam. Circulus zorgt voor de logistiek en de planten op de actiedagen.

Locaties en tijden actie-zaterdagen

  • 10 september van 10 tot 12.30 uur: Coöp Eefde
  • 17 september van 10 tot 12.30 uur: Lidl Lochem
  • 17 september van 14.30 tot 17 uur: Action Lochem
  • 24 september van 10 tot 12.30 uur: ’t Trefpunt Gorssel

Vanaf 1 september nieuwe regentonactie
Dit najaar is er ook weer een gemeentelijke regentonactie, samen met de hierboven genoemde partijen. Inwoners kunnen maar liefst € 25 korting krijgen op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. De actie loopt tot 31 december 2022. In totaal zijn 150 tonnen beschikbaar. Op = op!
Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing op drinkwaterkosten. Omdat planten meer houden van regenwater dan leidingwater groeien en bloeien ze ook nog eens beter.

Meer informatie
Meer informatie over klimaatadaptatie staat op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/klimaat. Informatie over zelf energie opwekken en besparen op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/energie. Www.weetvanwater.nl geeft veel informatie waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen, in hun eigen huis, tuin, buurt of bedrijf. Op deze website is ook de klimaatatlas per gemeente zichtbaar. Deze atlas brengt in beeld op welke effecten van een veranderend klimaat we ons moeten instellen.