Provincie Gelderland vervangt deel asfalt op de N348 bij Gorssel

Gorssel – Provincie Gelderland vervangt het asfalt op de Zutphenseweg/ Deventerweg (N348) langs Gorssel, vanaf de Kamperweg tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad. Dit is inclusief de zuidelijke kruising met de Hoofdstraat. De werkzaamheden starten op vrijdag 2 september 20.00 uur en zijn maandag 5 september 0:600 uur afgerond. Tijdens de werkzaamheden is het wegvak vanaf de kruising met de Hoofdstraat tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De provincie leidt doorgaand verkeer om via de A1, N332 en de N346. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het bestaande fietspad.

Over een lengte van bijna 500 meter vervangt de provincie eerder dan gepland de deklaag van het asfalt. Vanwege de slechte conditie van het asfalt moet de deklaag op zeer korte termijn vervangen worden. Dit onderhoud staat los staat van de besluiten over de inrichting van de provinciale weg tussen Eefde en Gorssel en het naastgelegen fietspad. Provincie Gelderland verkent hier samen met de gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen de mogelijkheden. 

Centrum Gorssel bereikbaar
Het centrum van Gorssel is vanaf de noordelijke kant van de Hoofdweg bereikbaar. De gemeentelijke begraafplaats Gorssel is bereikbaar via de Gorsselse Enkweg vanaf de  Kolkweg/ Eefdese Enkweg. De werkzaamheden heeft de provincie in een weekeind gepland, omdat er dan minder verkeer op de weg rijdt dan op doordeweekse dagen. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroutes.

Bus
Tijdens de werkzaamheden zijn de bushaltes bereikbaar. De bus rijdt over het fietspad. Verkeersregelaars begeleiden dit zodat het veilig voor fietsers is.

Plan uw reis op tijd
Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.