Openluchtdienst 7 augustus op Landgoed Verwolde

Laren – “Nieuwe aarde? Nieuwe mens!” Dat is het thema van de Openluchtdienst die op zondagmorgen 7 augustus georganiseerd wordt door de Protestantse Kerk Laren, op een inspirerende locatie: Oranjerie landgoed Verwolde. De bijbel kent een toekomstbelofte van “een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”. Is dat geen gevaarlijk gedachtengoed? Onze kinderen wijzen ons er de laatste jaren op, dat wij mensen druk bezig zijn om de aarde op te gebruiken. Hebben zij straks nog wel een toekomst, een leefbare aarde? De problemen om duurzamer te gaan leven lijken zo groot, hoe houden we dan de hoop levend dat we dit tij nog kunnen keren? Kunnen we “nieuwe mensen” worden, die andere keuzes maken?

Voorganger is ds. Leonard van Wijk uit Lochem. De zang in de openlucht wordt muzikaal ondersteund door organist Stefan Potman op piano en Jessica Klein Nulent op accordeon. Ook voor en na de viering zullen zij musiceren. Voor de allerjongste kinderen is er op oppas en de kinderen volgen een eigen programma. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. Bij onverhoopt slecht weer wordt de viering verplaatst naar de Kerk in Laren.

Adres Verwolde: Jonker Emile Laan 5, Laren. Aanvang om 10.00 uur.