Excursies bloeiende heide en klokjesgentiaan

Klokjes gentiaan

Gorssel – Op zondag 14 augustus organiseren IVN en Marke Gorsselse Heide een excursie met als thema ‘bloeiende heide en klokjesgentiaan’.

Heide is een cultuurlandschap, een landschap dat door mensen geschapen is en door mensen in stand gehouden wordt. De Gorsselse Heide behoort tot de natte heidegebieden en heeft daarmee een specifieke plantengroei. Naast dopheide is struikheide een van de plantensoorten die hier voorkomt en die bloeit vooral in augustus. De paarse heide is een lust voor het oog en een must voor de insecten, vooral bijen. In deze tijd bloeit ook de klokjesgentiaan, een plantje dat hier eveneens thuishoort. Natuurgidsen zullen tijdens de wandeling meer vertellen over het gebied en de daarbij behorende planten en dieren.  

Het startpunt om 14.00 uur is bij de hoek Gerrit Slagmanstraat/Elzerdijk te Eefde. Honden kunnen helaas niet mee. We stellen een vrijwillige bijdrage bijzonder op prijs. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via tel. 0575-540978.

Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/zutphen.