Kampioenen en vrijwilligers Lochemse Hockey Club in de schijnwerpers tijdens Champions Lunch

Kampioenen LHC seizoen 2021-2022

Lochem – Een volledig competitiejaar bij de Lochemse Hockey Club (LHC) is dit weekend afgesloten. De hockeyclub kende een succesvol seizoen, met veel nieuwe leden, gelukkig weer vele sociale activiteiten en bovenal veel sportief succes. De club leverde dit seizoen in verschillende lijnen kampioenen af en zette deze winnaars afgelopen zondag in het zonnetje met de ‘Champions lunch’. Meisjes B1, Jongens C1, Jongens D3 en het G-hockeyteam wonnen allen de hockeycompetitie in hun klasse. In de nieuwe 7×7 competitie ging ook het Veteranen-mixed-team er met de titel vandoor.

Het is inmiddels traditie om na afloop van het hockeyseizoen de kampioenen te trakteren. De teams, ieder met eigen bijzonderheden, werden op het terras van het clubhuis letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Ook de vaste, onmisbare vrijwilligers van de club deelden mee in de feestvreugde.

G-hockey kampioen én deelnemer Special Olympics
Het G-hockeyteam is voor iedereen die niet mee kan komen in een regulier team en die het leuk vindt om te hockeyen. Dat het Lochemse G-hockeyteam dat ook graag doet, blijkt wel uit hun enthousiasme om naast de competitie mee te doen met de Special Olympics die onlangs plaatsvond in Twente. Als kers op de taart wonnen deze kanjers niet alleen de Special Olympics maar ook nog hun competitie.

Jonge honden stomen door
Bijzondere vermelding gaat ook uit naar de Jongens D3, een jong elftal dat versneld doorstroomde van de achttallen naar “de D”, waar ze meteen het kampioenschap in de wacht sleepten. Jongens C1 hield het spannend tot de laatste competitiedag maar won in tropische hitte en werd daarmee nummer 1 in de poule. Meisjes B1 wist daarentegen al een paar weken geleden het kampioenschap te verzilveren.

Actief in nieuwe competitievorm
Dit jaar was de Lochemse Hockey Club ook actief met twee teams in de relatief nieuwe competitievorm van de hockeybond: ‘sevens’, een vorm van flexhockey voor seniorleden, waarbij in korte competities op een half veld in 7 tegen 7 korte wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond. Met zowel een damesteam als een mix-team speelde de LHC dit seizoen voor het eerst in de competitie die zich kenmerkt door meer flexibiliteit voor spelers.

Kampioenschap of niet, de afgelopen weken regende het ook foto’s en filmpjes van teams die eindelijk weer een volledig seizoen met elkaar konden afsluiten tijden een team-BBQ of andere teamactiviteit. Dit weekend vond ook traditiegetrouw weer de Sterrendag plaats, het toernooi waarbij vele oud-leden een gelegenheidsteam vormde. Deze sociale activiteiten maken het clubgevoel bij de LHC compleet.

Nieuw seizoen start eind augustus
Nu de competitie is afgelopen heeft de club de teams voor volgend bekend gemaakt. Deze teams trainen nog twee weken in de nieuwe samenstelling, waarna de zomerstop start. Eind augustus starten de trainingen weer. Geïnteresseerden in alle vormen van hockey kunnen zich aanmelden voor drie gratis proeftrainingen via bestuur@lochemsehockeyclub.nl. voor meer informatie check www.lochemsehockeyclub.nl.