Sterrenwacht Phoenix in Lochem presenteert twee evenementen in de komende weken

Lochem – vrijdag 24 juni – 20.00 u: houdt medewerker Freddy Nauta een minicollege over Lichtende Nachtwolken. Zij zijn in heel Nederland en daarbuiten te zien de komende tijd, zonder kijkers of andere hulpmiddelen. Volgens sommigen behoren zij tot de meest fotogenieke fenomenen aan de avond en ochtendhemel. Lichtende Nachtwolken zijn niet te vergelijken met gewone wolken. Kom naar de Sterrenwacht en geniet mee van dit interessante minicollege. Wie weet kunnen we erna nog een lichtend wolkje spotten!

– zondag 3 juli – 13.00 u: we vieren de Landelijke Zonnekijkdag! Medewerker Henri Bosveld vertelt over de zon. Buiten staan bij helder weer de zonnetelescopen opgesteld. De zon is de dichtstbijzijnde ster vanaf de aarde en die is fascinerend om te bekijken. Dat kun je veilig doen met speciale filters en telescopen. Onze medewerkers geven dan graag tekst en uitleg over wat er op dat moment op de zon te zien is.

Mochten we niet om de wolken heen kunnen kijken, gaan we naar het planetarium en halen de zon binnen!

Voor meer info voor beide evenementen: www.sterrenwachtphoenix.nl