Wandelen in Hagenbeek met IVN gidsen

Barchem – Ten zuiden van Barchem ligt een prachtig natuurgebied: het Hagenbeek.  Zondagmiddag 12 juni verzorgt natuurorganisatie IVN daar weer een mooie wandeling. Het Hagenbeek is een groot natuurgebied van 42 hectare. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer en is onderdeel van de ecologische verbindingszone tussen verschillende natuurgebieden.

Je vindt er een grote verscheidenheid aan bijzondere planten en dieren. Zoals bijvoorbeeld de Parnassia, het Ogentroost, de Gevlekte orchis en de Zonnedauw. Ook verschillende insecten, vogels en reptielen ontbreken niet. Tijdens de wandeling met kleine groepjes vertellen de natuurgidsen hier meer over.

De start is om 14.00 uur op de Parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Flierdijk in Barchem. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Onderweg is er een koffiestop. Aanmelden is niet nodig en meelopen is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Inlichtingen bij de hoofdgids van deze middag  via e-mail karen.groeneveld@concepts.nl. Zie ook de website ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek.