Campina Open Boerderijdagen: staldeuren open voor publiek in Gelderland

Op 27 mei en 6 juni laten 76 boerenfamilies zien waar melk vandaan komt 76 boerenfamilies in Nederland openen op 27 mei en 6 juni de staldeuren voor publiek. Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert en mensen de kans geeft om kennis te maken met het boerenleven.

Op de vrijdag na Hemelvaart en Tweede Pinksterdag is er voor jong en oud van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten. Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Bezoekers kunnen de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur en Olympisch schaatser Sven Kramer is op de Meentboerderij in Hilversum aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Gelderland:

Boerderij Veldhoef Putten
Familie Wopereis Lichtenvoorde  
Familie Breimer-Bilderbeek Toldijk
Familie Magré Elburg
Familie Claassen Beuningen
Melkveebedrijf Groot Roessink Baak  
Melkveehouderij Wijgman Leuvenheim  
Familie Overeem Ermelo  
Melkveebedrijf te Winkel-ter Horst Winterswijk  
Melkveebedrijf Baneman, Familie Krukerink Geesteren  
Familie Van de Kamp, boerderij ‘de Elshof’ Wilp  
Familie Den Hartog Zetten  
Familie Van zeelst van den Oord Hedel  
Melkveebedrijf Wammes Tricht  
Familie van Ginkel Bennekom  
Familie Nillesen Groesbeek  
 
Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of alle andere deelnemende boerderijen op https://campina.nl/boerderijdagen