Succesvol weekend voor turnsters SVOD

Sanna, Liv en Roos verrassend brons

Afgelopen weekend waren er op meerdere plaatsen tegelijk turnwedstrijden. In Alkmaar kwam een team, bestaande uit Rachel Ummels, Maura Schrijver, Sara Teuwsen en Eline Muller in actie in niveau C. Hoewel de verwachtingen niet hoog waren, turnden ze toch een gedegen wedstrijd, met als eindresultaat heel verrassend een bronzen medaille.

Ondertussen turnden middenbouw niveau 4 hun eerste wedstrijd sinds lange tijd. Een teamwedstrijd waarbij de hoogste 3 scores tellen voor het klassement. Helaas slechts 3 turnsters in het eerste team, waarbij Roos Reurink zelfs haar debuut maakte, terwijl Liv Keuper en Sanna Wichink Kruit voor het eerst een vloeroefening op muziek mochten laten zien. Dit team turnde nagenoeg foutloos en wist zo grotere tams voor te blijven. Heel blij en verbaasd mochten ze op het podium plaats nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

In de daaropvolgende wedstrijd was het de beurt aan een iets ervarener SVOD team bestaande uit Lynn Dekker, Sabrina Grubben, Elynn Heederik en debutante Izzy Wijnen. Met name op balk  werd ruim geturnd en dit team werd beloond met de eerste plaats en een gouden medaille.

Ten slotte reisde Lina Ilkay op zondag naar Alkmaar om samen met turnsters van TON Almelo en United Amstelveen een team te vormen in niveau 1. Veel nieuwe elementen wat resulteerde in een 2e plaats.

Al met al een succesvol weekend voor de turnsters van SVOD

Brons voor team C
Goud voor team MB 4.
Lina met TON en United zilver,