Rubber Verwerking Nederland vertrekt uit Almen

Rubber Verwerking Nederland (Doornberg) verlaat na ruim 10 jaar Almen. Het bedrijf vestigde zich destijds op het terrein van Topwood aan de Scheggertdijk 7. Het heeft een nieuw onderkomen gevonden in Enschede. De gemeente kan nu aan de slag kan met de ontwikkeling van woningbouw op deze plek.

Meer tijd nodig gehad
Nadat in december 2021 duidelijk werd dat de vergunning van Rubber Verwerking Nederland in Enschede rond was, ging het bedrijf voortvarend aan de slag met het verhuizen van materiaal naar Enschede. Om de voorraad uit Almen goed weg te kunnen zetten op het terrein in Enschede moest het bedrijf veel materiaal in Enschede verwerken (verkleinen). Dat kostte meer tijd dan verwacht. Wethouder Robert Bosch: “Dat was natuurlijk vervelend voor alle partijen. Omwonenden ervoeren langer overlast en de gemeente en ondernemer maakten extra kosten. De gemeente kon ook niet verder met de ontwikkeling van het terrein. Voor omwonenden, het bedrijf en voor onszelf zijn we blij dat we er nu een punt achter kunnen gaan zetten. Op naar een nieuwe toekomst!”

Hoe verder?
Over de financiële afwikkeling gaat de gemeente met de ondernemer in gesprek. Aan de Scheggertdijk gaat de gemeente 7 bouwkavels ontwikkelen. Eerst begint ze met de voorbereiding van de sanering van de grond. Wanneer de bouwwerkzaamheden starten is nog niet bekend.