Wandelen met IVN door het parkbos van de Wildenborch

Zondagmiddag  13 maart 2022 organiseert natuurorganisatie IVN weer een mooie wandeling. Dit keer door het parkbos van de Wildenborch op de grens van Vorden en Lochem.

Vroeger was de Wildenborch de locatie van een roofridder, tegenwoordig is het een parel binnen het Gelders Natuurnetwerk. Dat dankt het landgoed aan zijn natte natuur, die recent in samenwerking met het waterschap is hersteld. Zo is de Wildenborch beter beschermd tegen droge perioden. En het is niet alleen een plek van cultuurhistorische, maar ook van ecologische waarde.

Kasteel en tuin zijn omringd door een fraai aangelegd parkbos. Hier doorheen gaat de wandeling, langs exotische bomen en leuke doorkijkjes naar de mooie kasteeltuin. De natuurgidsen vertellen er onderweg meer over. De tocht duurt ongeveer 2 uur, meelopen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Halverwege is er een pauze met thee of koffie voor 50 cent pp.

De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Wildenborchse kapel, Kapelweg 1, 7251 KM Vorden.

Vooraf aanmelden is helaas noodzakelijk. Mail naar de hoofdgids Karen Groeneveld : karen.groeneveld@concepts.nl