Extra aandacht voor jonge kiezer tijdens Lochemse Gemeenteraadsverkiezing

Stemmen

Jongeren hebben en zijn de toekomst. Alle jongeren van 18 tot en met 26 jaar kregen deze week een brief van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, met de oproep om te gaan stemmen op 16 maart. En om mee te doen aan een fotowedstrijd via Instagram.

In de gemeente Lochem gaat het om 2750 jonge kiezers. In overleg met jongeren zelf, is ervoor gekozen om niet alleen een brief te sturen aan jongeren die op 16 maart 18 jaar zijn en voor het eerst mogen gaan stemmen. Maar om dit breder te trekken.

Invloed op onderwerpen dichtbij
Welke thema’s houden jongeren bezig? Wonen, voorzieningen en goed openbaar vervoer zijn voorbeelden. Maar ook de omslag naar duurzame energie. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Het is heel goed als jongeren zich hierover laten horen. Want juist bij de gemeenteraadsverkiezing gaat het over deze onderwerpen dichtbij”.  De partijen die meedoen, hun kandidaten en de links naar hun websites staan op www.lochem.nl/verkiezingen

Fotowedstrijd: Laat weten waarom jij gaat stemmen!
Ga je stemmen op 16 maart (of al op 14 of 15 maart)? Laat de burgemeester en de kandidaten van de 8 politieke partijen dan weten wat jij belangrijk vindt en maak daarmee kans op mooie prijzen!

  1. Maak een foto van een onderwerp dat jij mooi of belangrijk vindt in onze gemeente, Bijvoorbeeld het station of nieuwe vormen van energie.
  2. Stuur je foto vóór 10 maart via een DM naar het Instagram-account @gemlochem of per mail naar communicatie@lochem.nl.
  3. Tussen 11 en 16 maart kan iedereen op het Instagram-account @gemlochem stemmen op de 3 winnende foto’s.
  4. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht

De prijzen
1e prijs: duurzame, draadloze oortjes voor je smartphone, 2e prijs: een VVV-bon van €50 en 3e prijs: een VVV-bon van € 25 euro.

Speciale webpagina
Voor jonge kiezers is er ook een webpagina: www.lochem.nl/jongeren. Hier volgt de komende tijd meer informatie over bijvoorbeeld het jongerendebat op 10 maart.