Enthousiasme en een grote opbrengst bij Lochemse kerstbomeninzameling

Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden en een enkele keer met kluit: de kerstbomeninzameling leverde vorige week woensdag leverde meer dan 2250 bomen op. Op de negen inzamelpunten in de gemeente stonden de Circulus-medewerkers klaar om de bomen te verzamelen. Ook dit jaar met gepaste maatregelen om de actie zo corona-proof mogelijk te laten verlopen.

Vakantieactiviteit
Het verzamelen en wegbrengen van kerstbomen was een leuke vakantiebezigheid nu veel activiteiten niet doorgaan, maar ook een mooie manier om een zakcentje te verdienen. Want iedere boom leverde weer 50 cent op! Ondanks de regen was de aanloop groot, net als het enthousiasme bij de kinderen. Bijvoorbeeld bij Niels Maat en Thijn Trekop uit Lochem. Zij waren dagenlang druk met het verzamelen van kerstbomen bij mensen in hun buurt. Omroep Gelderland kwam een kijkje nemen bij de jongens, die met hun trapskelter de bomen ophaalden. Ze verrasten de Buitenruimte-mannen van Circulus met een stapel van 185 kerstbomen. Hun harde werk leverde een mooie reportage op in GLD Nieuws.

Afgelopen jaar werden er opnieuw meer kerstbomen verkocht dan gemiddeld. Samen met het inzamel-enthousiasme zorgde het voor een record-inzamelcijfer in onze gemeente; er werden zo’n 250 bomen meer ingeleverd dan vorig jaar.

Inzameling gemist?
Heeft u de kerstbomeninzameling gemist? Een boom met kluit kunt u in de volle grond zetten. Slaat de boom aan dan heeft u er ook volgende kerst plezier van. Wilt u de boom liever kwijt? U kunt jaarlijks 500 kilo groen- en snoeiafval kosteloos naar de Recyclepleinen in Lochem of Zutphen brengen. Vergeet daarbij uw milieupas niet. Kijk voor de adressen en openingstijden op www.circulus.nl/lochem De bomen worden versnipperd en duurzaam verwerkt.