Kerstviering bij Scouting De Witte Wieven

Lochem – Afgelopen zaterdagmiddag 18 december was de laatste opkomst voor alle jeugdleden bij scouting De Witte Wievengroep aan de Vordenseweg. Normaal gesproken vindt dit in de avond plaats maar door de maatregelen hebben ze dat verplaats naar de middag. De leiding merkt namelijk dat vooral de pubers het erg hard nodig hebben op dit moment om wat samen te kunnen doen. 

Scouting staat niet alleen voor actief bezig zijn in en om clubhuis, maar heeft ook een maatschappelijk functie en dus worden voor al tijdens de drinkmomenten tijd en aandacht besteed aan de prikkelen rond om corona. Daarom zet de leiding zich elk weekend vrijwillig in om ervoor te zorgen dat de jeugdleden elk weekend even er lekker uit kunnen. Maar de leiding merkt ook de andere keer zijde van de medaille want op de ochtend zelf kwamen nog redelijk wat afmeldingen binnen van kinderen die niet konden komen door quarantaine en ziekteverschijnselen.

Ondanks dat het een klein groepje wat aanwezig was hebben de jeugdleden een leuk elfstedenspel gespeeld waar ze heel Friesland zijn door geschaatst. In elke stad konden ze een stempel halen door een winterspel te spelen. Natuurlijk konden ze bij het kampvuur een heerlijke kop warme chocolademelk krijgen en een lekkere marshmallow bakken.

Nu met de aangekondigde maatregelen gaat de leiding zeker niet stil zitten. Ze zullen samen weer gaan brainstormen om te voor zorgen dat er na de vakantie voor de jeugdleden wel iets te doen is, van online Bingo’s tot aan een QR code speurtocht in de stad die ze zelfstandig kunnen lopen.