Keppie slaapmutsen voor oncologie patiënten van Gelre ziekenhuizen

Roparun-doneert-Keppies voor afdelingen Oncologie Gelre ziekenhuizen

De afdelingen oncologie van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen willen patiënten met haarverlies als gevolg van de behandeling voor kanker graag een Keppie slaapmuts aanbieden. Verlies van lichaamswarmte en het gebrek aan bescherming van de gevoelige hoofdhuid zijn voor veel (tijdelijk) kaal geworden patiënten niet prettig. Zij kunnen het daardoor koud hebben, zich oncomfortabel voelen en soms ook slecht slapen.

Comfort en ondersteuning voor patiënten
Inmiddels zijn er 24 ziekenhuizen die met een Keppie hun patiënten extra ondersteunen. Op het moment dat zij hun haar verliezen biedt de Keppie hen een zachte, comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting Roparun. Ook Gelre ziekenhuizen krijgt opnieuw een groot deel van de aanschaf van de Keppies vergoed via Roparun. De Keppie is er voor mannen en vrouwen in verschillende maten. Gelre ziekenhuizen biedt ze aan zolang de voorraad strekt. De patiënten mogen het zachte mutsje houden zodat ze het thuis ook kunnen gebruiken. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze patiënten.

Donatie Stichting Roparun
Stichting Roparun heeft eerder financiële ondersteuning gegeven aan Gelre ziekenhuizen voor de aanschaf van hoofdhuidkoelers voor gebruik tijdens chemotherapie en voor waakkoffers bij palliatieve zorg. De Stichting Roparun is een organisatie die zich inzet voor ondersteuning en verbinding voor mensen met kanker. De Roparun is een lange afstand estafetteloop waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel. De aanschaf van keppies is een van die goede doelen.

Meer informatie: https://www.keppie.nl/ en https://roparun.nl/