Impluz organiseert KOPP-activiteiten voor adolescenten en volwassenen

boom

Deventer – Adolescenten die opgroeien in een gezin met een psychiatrische of verslaafde ouder hebben het niet gemakkelijk.

Vaak is het moeilijk om zich los te maken van thuis. Jongeren blijven zich  verantwoordelijk voelen voor hun zieke ouder of voor hun broertjes of zusjes. Een eigen leven leiden is niet gemakkelijk. Ook merken jongeren op deze leeftijd vaak dat opgroeien in zo’n gezin iets met je doet. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om anderen te vertrouwen of om voor zichzelf op te komen. Vaak zijn ze erg zorgzaam naar anderen toe.

Voor deze jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar, organiseert Impluz een online gespreksgroep “Nu jij!’’. Doel van deze groep is om extra aandacht voor deze jongeren te hebben en hun een steuntje in de rug te geven.  

In de gespreksgroep “Nu jij!’’ ontmoeten adolescenten, die allemaal een ouder hebben met psychiatrische problemen of een verslaving, elkaar. Als de maatregelen het toelaten de 1e en laatste bijeenkomst “live” en de andere bijeenkomsten online. Ze krijgen uitleg, tips en wisselen ervaringen met elkaar uit. Er zijn acht bijeenkomsten, waarvan de eerste is op maandagavond 25 oktober om 19:00. Voorafgaand aan deelname is er altijd een kennismakingsgesprek.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz, 0570-604900  of info@impluz.nl. Ook kunt u zich aanmelden via de website https://www.impluz.nl/cursussen.