Paddenstoelen zoeken voor jong en oud

lievelde tuin

De jaarlijkse paddenstoelenwandeling van natuurorganisatie IVN afdeling noord-midden Achterhoek komt er aan. Dat is dit keer op landgoed Beekvliet. Dat ligt midden in de driehoek Lochem, Borculo en Ruurlo. Op zondag 10 oktober is iedereen welkom.

Deze paddenstoelen zoekwandeling is bovendien erg leuk om samen met kinderen te doen. Zoeken naar de bekende rood-met-witte-stippen, de stuifzwammen en andere soorten is niet echt moeilijk en levert allerlei verrassende momenten op.

Het is handig om een klein spiegeltje mee te nemen om onder de hoed van de paddenstoelen te kijken. De natuurgidsen zorgen voor zoekkaarten om ook zelf paddenstoelen te kunnen identificeren.

Deze wandeling duurt ongeveer twee uur en start om 14.00 uur tegenover de Borculoseweg 36 in Barchem. Halverwege is er een pauze met thee of koffie. Aanmelden is gelukkig niet meer nodig en een coronapas ook niet. Meelopen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Meer informatie via ivnnma@gmail.com