Spieren voor Spieren Rally 2021: Zon, spanning en €12.000 opbrengst!

€12.000 voor Spieren voor Spieren. Rotary Gorssel organisatie met Minke Booij en Jenell Emanuelson.

Gorssel, 5 september – De Spieren voor Spieren Rally 2021 heeft alle verwachtingen overtroffen. Nadat de pandemie vorig jaar een streep zette door de populaire rally, was het evenement afgelopen zaterdag in Gorssel een geweldig succes, met schitterend weer, 92 gemotiveerde deelnemers en een prachtig resultaat.

De zesde editie van de rally, ook nu weer georganiseerd door Rotary Gorssel, leverde mede dankzij bijdragen van veel sponsoren uit de regio €12.000 op. Spieren voor Spieren besteedt het geld aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Opvallend was dat er in Gorssel behalve ervaren rallyrijders veel nieuwe deelnemers aan de start verschenen. De rally heeft een reputatie opgebouwd als een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement.

De strijd was zowel in de Sport- als de Tourklasse heel spannend. De winst in de sportklasse was voor Jelte van der Meulen en Gijs Alink. De toerklasse werd gewonnen door Szonne en Kasper van Ekeris, die ook in het jeugdklassement bovenaan eindigden.

Minke Booij, oud-tophockeyster en directeur van Spieren voor Spieren, was met spierziekte-patiënt Jenell Emanuelson uit Amsterdam bij de finish bij het Bosrestaurant in Joppe. Samen vertelden zij indringend over spierziekten en over het belangrijke onderzoek dat de stichting met de opbrengst van de rally kan financieren.

Sportklasse winnaars: Jelte van der Meulen en Gijs Alink
Winnaars Tourklasse : Szonne en Kasper van Ekeris