Lochemse Hockey Club opent het seizoen met ‘Kom naar de club’

Jeugdleden van de Lochemse Hockey Club beginnen aan een nieuw hockeyseizoen

Lochem – Het schooljaar is in Lochem en omgeving weer gestart en daarmee is het seizoen bij de Lochemse Hockey Club (LHC) ook weer geopend. Bijna 80 kinderen trapten het seizoen in het staartje van de zomervakantie af met een driedaags hockeykamp op het terrein van de LHC. Samen spelen, trucs leren, lol maken én beter worden in de sport, het lukte allemaal. Dat mogen de jongste jeugd- en jeugdspelers nu in de praktijk brengen. ‘Kom naar de club’ wordt het motto waarmee de LHC bestaande en nieuwe leden oproepen te komen sporten.

Nazomeractie
“We starten dit seizoen met meer teams dan vorig seizoen,” aldus Tom van der Laan, voorzitter van de Lochemse Hockey Club. Tegelijkertijd zijn meer mensen welkom om bestaande teams te versterken. Hiervoor is een nazomeractie gestart, in samenwerking met IJssalon Lochem. “Hockey drie keer mee, en krijg een bol ijs van IJssalon Lochem van de LHC,” vervolgt Van der Laan.

Van Kabouters tot ‘sevens’ hockey
Vanaf nu staat onze trainer met jeugdtrainers klaar op zaterdagochtenden om 08.30 uur om de allerjongsten – de Kabouters en Benjamins, kinderen vanaf 4 jaar – te trainen. Een kennismaking met sport en de allereerste beginselen van hockey wordt hen aangeleerd. Later op de zaterdagen is het een komen en gaan van jeugdteams die competitie spelen, vanaf ongeveer de groep 4 leeftijd. Tegelijkertijd trainen op zaterdagochtend de ‘Trimmers’, veteranen die trimlid zijn, en het G-hockeyteam voor iedereen die niet kan meekomen in een regulier team. “Welke leeftijd of hockeyvaardigheden je ook hebt, je kunt altijd instromen” aldus Van der Laan.

De LHC start bijvoorbeeld dit seizoen met twee teams van het nieuwe ‘sevens’ hockey, een vorm van flexhockey voor seniorleden, waarbij in korte competities op een half veld in 7 tegen 7 korte wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond. “We merken dat de animo voor deze vorm van flexibele hockey aanslaat. Je kunt wél sportief en competitief bezig zijn in teamverband, maar hebt meer vrijheid dan wanneer je meedoet aan de vaste zondagcompetitie voor elftallen.”

Geïnteresseerden in alle vormen van hockey kunnen zich aanmelden voor drie gratis proeftrainingen via bestuur@lochemsehockeyclub.nl. voor meer informatie check www.lochemsehockeyclub.nl.