Bijzondere filmvertoningen in Go Short Gelderland Erfgoedtour

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen en Erfgoedfestival Gelderland slaan in september de handen ineen voor de ‘Go Short Gelderland Erfgoedtour’. Drie unieke erfgoedlocaties in Zutphen en Harderwijk openen dan hun deuren voor een reeks bijzondere filmvertoningen. Op 4, 17 en 24 september kun je daar genieten van het door Go Short samengestelde filmprogramma Kort en Krachtig!

Het beste van Go Short 2021
Het programma Kort en Krachtig! bestaat uit een selectie van de beste korte films uit de internationale competitie van Go Short 2021. Dit speciaal voor het Erfgoedfestival ontwikkelde programma neemt je middels een combinatie van comedy, animatie, satire en documentaire mee in het veelzijdige en soms lastige leven van een artiest.

Het filmprogramma Kort en Krachtig! bestaat uit de volgende korte films: Manifesto (Director: Ane Hjort Guttu), The Best Orchestra In The World (Director: Henning Backhaus, Producer: Lukas Rosatti), Don’t Hesitate to Come for a Visit, Mom (Director: Anna Arthemyeva) en Conversations with a Whale (Director: Anna Samo, Producer: Tom Bergmann). De totale duur van het filmprogramma is anderhalf uur. De films worden in het Engels ondertiteld.

Bekijk Kort en Krachtig!
Het filmprogramma wordt in september op drie momenten vertoond. Op 4 september kun je voor de filmvertoningen terecht bij Musea Zutphen. Op 17 september trekt de Go Short Gelderland Erfgoedtour door naar het Bottermuseum in Harderwijk, en de afsluiting vindt op 24 september plaats in Dat Bolwerck Zutphen.

De kunstvorm korte film daagt filmmakers uit om nieuwe, creatieve vormen te vinden om een verhaal te vertellen. Een korte film duurt maximaal 30 minuten.

Gelders erfgoed als podium voor cultuur
De Go Short Gelderland Erfgoedtour is ontstaan i.s.m. het Erfgoedfestival Gelderland, Musea Zutphen, Bottermuseum Harderwijk en Dat Bolwerck Zutphen. Samen willen zij laten zien dat erfgoedlocaties een prachtig podium kunnen bieden aan culturele evenementen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de websites van de deelnemende erfgoedlocaties: Musea Zutphen, Bottermuseum Harderwijk en Dat Bolwerck, of op erfgoedfestival.nl:erfgoedfestival.nl/erfgoedfestival-en-go-short-slaan-de-handen-ineen