Volop inspiratie opdoen bij KunstKring Ruurlo

Foto; KKR

Ruurlo – Zaterdag 21 augustus en 28 augustus staan er bij KunstKring Ruurlo diverse activiteiten gepland die het zeker de moeite waard maken om een kijkje te gaan nemen in het Kulturhus aan de Nieuweweg.

Jubileum Infomarkt met demonstraties op 21 augustus.
Van 10.00 – 16.30 uur is er in en rond het Kulturhus van alles te beleven en te zien op cultureel gebied. Verschillende docenten van de KunstKring verzorgen demonstraties en wie het leuk vindt kan zelf ook met penseel en verf aan de slag om een stukje te schilderen op een vooraf bewerkte afbeelding. Bovendien zijn er maar liefst drie interessante tentoonstellingen ingericht in de verschillende ruimtes! Tijdens de demonstraties en workshops is er volop gelegenheid om de tentoonstelling 25 jaar Kunstkring Ruurlo, de kunstwerken van de exposanten en de expositie van de werken van Femia Kok te bekijken.

Veiling Kunst Femia Kok                                                                                                                                                  
Vrijwel vanaf de oprichting van de KunstKring was Femia Kok (overleden in 2017)  één van de drijvende krachten van de vereniging. Vanwege haar enorme inzet en betrokkenheid was deze markante inwoonster van Ruurlo Lid van verdienste van de KunstKring. Creatief als zij was beschilderde zij op verdienstelijke wijze eieren, maakte zij aquarellen, schilderijen met acryl en olieverf, beschilderde zij porselein enz. Graag had Femia haar bezittingen nagelaten aan ‘Manege zonder Drempels’. Door een speling van het lot heeft zij die wens niet kunnen bekrachtigen. De opbrengst van deze veiling van haar kunstwerken zal nu alsnog ten goede komen aan deze stichting.
Momenteel is de tentoonstelling van haar werken te bezichtigen in de theaterzaal van het Kulturhus; op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur en tijdens de infomarkt op 21 augustus. De complete veilinglijst is ook, met afbeeldingen, terug te vinden op de website van KunstKring Ruurlo. De veiling wordt gehouden door Fred Wiersema, erkend Taxateur in Kunst & Antiek. Na de veiling kunnen de aangekochte kunstwerken worden afgerekend en mee naar huis genomen. Er worden geen veilingkosten in rekening gebracht. De veiling begint om 14.00 uur; vanaf 12.00 uur is de zaal open om de te veilen kunstwerken nog te kunnen bekijken.

Programmakrant 2021-2022 in de maak!                                                                                                                          De Programmakrant van de KunstKring met het complete overzicht van concerten, lezingen, excursies en cursussen in 2021-2022 wordt vanaf begin september weer verspreid en zal dan ook te verkrijgen zijn bij diverse VVV’s en bibliotheken in de regio. Ook zal de programmakrant weer te downloaden zijn via de website.